XtraGrass_Gelredome stadion Arnhem

Voormalig hoofdtrainer Vitesse enthousiast over XtraGrass™-veld

Arnhem, dinsdag 21 juni 2016 – Voormalig hoofdtrainer van Vitesse Rob Maas vertelt in een interview in het Magazine Coaches Betaald Voetbal over zijn ervaringen met XtraGrass™. In de zomer van 2015 werd in het Gelredome stadion en op het trainingscomplex van Vitesse een XtraGrass™ veld aangelegd. Lees hier het volledige artikel:

Read More

Spelers en trainers zijn enthousiast over XtraGrass

Spelers en trainers van Vitesse zijn enthousiast over XtraGrass™, waarop zij reeds trainen bij de trainingsaccommodatie op Papendal in Arnhem.Vitesse speelt zondag 20 september tegen De Graafschap als eerste Eredivisieclub in Nederland op een nieuwe, hybride grasmat waarbij het natuurlijke grasveld is versterkt met kunststofvezels in een geweven backing.

Read More

Vitesse klaar voor eerste duel op hybride grasmat in Gelredome


Vitesse speelt zondag 20 september tegen De Graafschap als eerste Eredivisieclub in Nederland op een nieuwe, hybride grasmat waarbij het natuurlijke grasveld is versterkt met kunststofvezels in een geweven backing. Spelers en trainers zijn enthousiast over XtraGrass™, waarop zij reeds trainen bij de trainingsaccommodatie op Papendal in Arnhem.

Read More
Vitesse XtraGrass

Vitesse neemt XtraGrass™ trainingsveld in gebruik

 

Eerder dit jaar werd op Papendal gestart  met de aanleg van een twee compleet nieuwe velden waarvan een GreenFields® MX kunstgrasveld  en een hybride systeem genaamd XtraGrass™. Eind juni werd het GreenFields® MX veld al geopend door  de eerste  training van de A-selectie van hoofdtrainer Peter Bosz op het kunstgrasveld ter voorbereiding op het seizoen 2015-2016. Afgelopen woensdag werd ook het XtraGrass™ veld in gebruik genomen door de  A-selectie van Vitesese ondanks de afwezigheid van een aantal spelers wegens interland verplichtingen.

Read More
vitesse XtraGrass Hybride veld

Nieuwe grasmat in GelreDome


Maandagochtend is er begonnen met het afgraven van de grasmat in GelreDome. Medio volgende week wordt begonnen met de aanleg van het revolutionair hybride natuurgrasveld XtraGrass™ van GreenFields. Tijdens de Airborne-wedstrijd vs De Graafschap wordt voor het eerst op het gloednieuwe veld gespeeld. Dit nieuwste generatie hybride natuurgrasveld kenmerkt zich niet alleen door sterkte, vlakheid en stabiliteit maar komt tegelijkertijd tegemoet aan de hoge bespeelbaarheidseisen die voetballen op topniveau aan een natuurgrasveld stelt. Vitesse en GreenFieldstekenden eind mei een contract om deze investering in de velden mogelijk te maken. Eind juni werden er op trainingsaccomodatie Papendal al twee velden gerealiseerd. Een geweven GreenFields® MX kunstgrasveld op het hoofdveld van de trainingsaccomodatie waar de jeugd van Vitesse op traint en haar wedstrijden speelt. Voor de A-selectie is een identieke grasmat neergelegd zoals ook in GelreDome komt te liggen.

XtraGrass Murray Field

XtraGrass presteert top


Sportsmasters UK Ltd. heeft eind vorig jaar  in samenwerking met GreenFields een testgebied van XtraGrass geïnstalleerd voor Scottish Rugby bij het Murrayfield Stadium. Nu het gras mooi is gegroeid trainde de afgelopen weken het Schotse Nationale Rugby team op het XtraGrass, en heeft het veld intensief kunnen testen. De resultaten zijn zeer goed. Het XtraGrass systeem geeft geen krimp na een heftige scrum training.

XtraGrass GreenFields

XtraGrass getest in USA


Growing Green Grass is een Amerikaans platform voor innovatieve discussies en oplossingen voor het onderhouden van hoog kwalitatief natuurgras. Tijdens zijn zoektocht naar nieuwe ideeën voor natuurgrasvelden bracht hij vorige week een bezoek aan JeffCo Schools Lakewood Memorial Stadium in Denver (Colorado) in de VS. Het veld van Lakewood Memorial is voorzien van XtraGrass. Op dit ingezaaide RPR-/HGT-veld werden in 60 dagen 60 wedstrijden gespeeld. Al die tijd was het in perfecte staat.

Read More
XtraGrass

Met XtraGrass best of both worlds


Een voetbalveld met kunstgras. Voor de een een zegen, voor de ander een vloek, want een inbreuk op de cultuur en traditie van voetbal. Met XtraGrass komt daar verandering in.  Het is natuurgras versterkt met kunstgrasvezels, de brug tussen verstokte conservatieven op natuurgras en vooruitstrevende liefhebbers van volledig kunstgras: de hybride tussenvorm.

Read More
XtraGrass Vitesse

Biljartlaken in GelreDome


Echt slecht was het veld in GelreDome niet, maar het kon zeker beter. Vitesse-trainer Peter Bosz en de spelers mopperden af­gelopen seizoen over de kwaliteit van de mat in het Arnhemse sta­dion. Vooral in de winter, als het gras nauwelijks groeit, vlogen de pollen dikwijls door de lucht. Bo­vendien was het veld niet altijd vlak. Vitesse, met snel combinatiespel gebaat bij een goed bespeelbaar veld, was er klaar mee en inves­teert daarom flink. Een hobbelig veld en grote graspollen die losla­ten, zijn komend seizoen verle­den tijd, voorspelt Ton Raap­horst, groepsdirecteur van TenCa­te Grass EMEA, waarmee Vitesse onlangs in zee is gegaan.

Read More
XtraGrass Oxford United

XtraGrass veld in het Kassam Stadium van Oxford United


GreenFields is begonnen met het aanleggen van het XtraGrass veld in het Kassam Stadium, thuisbasis van voetbalclub Oxford United en rugbyclub London Welsh. XtraGrass is een hybride systeem waarbij een natuurlijke grasmat wordt verstevigd met kunstgrasvezels. Dit zorgt voor een natuurgrasveld waarbij de bespeelbaarheid van het veld omhoog gaat en deze in een perfecte staat blijft gedurende het jaar.

Read More
XtraGrass in GelreDome

XtraGrass velden in GelreDome en trainingsaccommodatie Vitesse


Vitesse laat in de zomerstop  een nieuw speelveld aanleggen in stadion GelreDome  en nieuwe trainingsvelden op de trainingsaccommodatie op Papendal in Arnhem. Hierbij is gekozen om op beide locaties het revolutionaire hybride natuurgrasveld XtraGrass™ aan te leggen. Dit natuurgrasveld is versterkt met een backing van geweven kunstgras en is ontwikkeld en wordt aangelegd door GreenFields, onderdeel van materiaaltechnologieconcern Koninklijke Ten Cate NV.

Read More
XtraGrass DIOSA

XtraGrass voor voetbalclub DIOSA

BALGOIJ – Het heeft even geduurd, maar het XtraGrass hybride veld bij DIOSA mag gebruikt worden. Zaterdag 23 mei is het veld officieel geopend. Het bijzondere trainingsved werd al in november 2014 opgeleverd, maar de club wilde het gras alle tijd geven om sterk te worden. In 1 week tijd is de XtraGrass mat aangelegd, ingevuld en ingezaaid. De cultuurtechnische werkzaamheden, met onder meer de aanpassingen aan het drainage systeem, zijn uitgevoerd door de hoofdaannemer Heijmans.

Read More
XtraGrass

XtraGrass, de natuurlijke kunst van gras

In het voorbije jaar is veel gesproken over kunstgras. Ook door coaches in het betaald voetbal. Terwijl het prachtige, snelle kunstgras van de WK Hockey 2014 in Den Haag de hemel in werd geprezen, stond het professionele voetbalkunstgras bloot aan een stortvloed van meningen van voor- en tegenstanders. Clubvoorzitters, management maar ook coaches, spelers, supporters en woordvoerders van profclubs op kunstgras in de eerste en eredivisie hebben op verschillende manieren getracht de nuance in de soms warrige discussie aan te brengen.

Read More
XtraGrass hybrid system for Ricoh

XtraGrass voor Coventry City FC en Wasps in de Ricoh Arena

GreenFields UK gaat deze zomer een XtraGrass veld installeren in de Ricoh Arena in het Engelse Coventry. Het stadion, met plaats voor 32.600 toeschouwers, is de thuishaven van voetbalclub Coventry City FC. Sinds een half jaar speelt ook de van oorsprong Londense rugbyclub Wasps hier zijn thuiswedstrijden. Voetbal en rugby op professioneel niveau, in hetzelfde stadion, op hetzelfde veld: het kán met XtraGrass!

Read More
XtraGrass papendrecht

Hybrideveld biedt natuurlijke speelervaring met hoge speelcapaciteit


De laatste jaren is menig voetbalclub overgestapt op een kunstgrasveld. Zonde, vindt Hendrik Nagelhoud van Innoseeds, want spelen op natuurgras heeft veel voordelen. Bovendien kan de bespelingscapaciteit van natuurgras opgerekt worden door gebruik te maken van bepaalde grassoorten die voor een dichtere grasmat zorgen en door te kiezen voor bijvoorbeeld een XtraGrass-hybrideveld.

Read More
XtraGrass FC Koln

Er groeit XtraGrass bij FC Köln


Begin dit jaar is er bij het trainingscentrum van de Duitse Bundesligaclub 1. FC Köln een natuurlijke grasmat met het hybride grassysteem XtraGrass aangelegd. Vanwege de beperkte trainingscapaciteit bij ‘Geißbockheim’ besloot de leiding van de sportvereniging om een extra veld te gebruiken dat op de hoofdtrainingslocatie van de professionele club ligt. In de toekomst kunnen daar speciale keeper- en atletiektrainingen worden gehouden. In het XtraGrass hybride grasveld is gras gezaaid en er komt nu natuurlijk gras door het XtraGrass-systeem op. Het veld heeft zelfs zijn eerste maaibeurt al gehad. Naar verwachting neemt de ambitieuze club na de zomervakantie het grasveld in gebruik bij de start van het trainingsseizoen.

Xtrarass hybrid system

XtraGrass bij FC Metalurg in Oezbekistan


in 2014, alweer een jaar geleden is het nieuwe XtraGrass veld in het stadion van Almalyk geopend . Dit is het eerste hybride veld in Oezbekistan . De reacties van de spelers  zijn ” zeer goed en comfortabel !! ” Het veld ligt er nu 1 jaar en het veld voldoet nog steeds aan alle eisen. Het extreme klimaat van deze regio heeft vrijwel geen invloed op de kwaliteit en bespeelbaarheid van het veld. De hoeveelheid wedstrijden die er zijn gespeeld en de staat van het veld nu bewijst dat het XtraGrass hybride systeem zeer duurzaam is en zeer goed speelbaar blijft. Daarnaast zijn er minder blessures omdat de mat erg vlak en stabiel is. Het XtraGrass hybride systeem voorkomt dat het veld bestaat uit pollen en kuilen, zelfs op het middenveld en penalty gebied, ook na vele wedstrijden.

3 XtraGrass fields for Dutch clubs


In de regio Papendrecht is de installatie van drie XtraGrass ™ velden gestart begin mei 2014 . XtraGrass ™ is een hybride systeem dat natuurlijke grasmat met kunstgrasvezels versterkt en daardoor zeer intensief gebruikt kan worden. XtraGrass ™ combineert het beste van beide werelden en wordt al met succes gebruikt door clubs over de hele wereld . Het is de perfecte oplossing voor clubs die het moeilijk vinden om een natuurlijk grasveld onderhouden en de stap naar 100 % kunstgras te groot vinden! De video is een registratie van de aftrap van de installatie bij Papendrecht FC en Drechtstreek FC .

XtraGrass Dartford

Dartford fc champions on XtraGrass

Dartford FC is een traditionele club die in 1888 werd opgericht. De club was een van de oorspronkelijke leden die betrokken waren bij de oprichting van de Kent League voor het seizoen 1894-1895. In de loop der jaren heeft de club het een aantal keer zeer moeilijk gehad, maar dankzij de enorme inspanningen van de fans en de managers kon deze toch blijven voortbestaan. Voorzitter Dave Skinner zei: “We hadden allemaal een doel voor ogen in 1992: de club hervormen zodat deze uit zijn as zou kunnen herrijzen. Dat is precies wat we hebben bereikt.”

Read More