XtraGrass veld in het Kassam Stadium van Oxford United


GreenFields is begonnen met het aanleggen van het XtraGrass veld in het Kassam Stadium, thuisbasis van voetbalclub Oxford United en rugbyclub London Welsh. XtraGrass is een hybride systeem waarbij een natuurlijke grasmat wordt verstevigd met kunstgrasvezels. Dit zorgt voor een natuurgrasveld waarbij de bespeelbaarheid van het veld omhoog gaat en deze in een perfecte staat blijft gedurende het jaar.

Het stadion is van typisch Engelse signatuur: sfeervol, knus en met het publiek dicht op het veld met een capaciteit van 12.500 toeschouwers. Het is genoemd naar Firoz Kassam, een zakenman en voormalig voorzitter die de club in 1999 kocht toen deze in zwaar weer verkeerde. De bouw van het stadion was in 1999 net begonnen maar werd vanwege de financiële perikelen zelfs enige tijd stilgelegd. In 2001 kwam het dan toch gereed. Oxford United was dankzij Kassam gered en ging een nieuwe toekomst tegemoet.

Oxford United komt uit in de derde divisie, het vierde niveau in Engeland. Er spelen hierin 24 clubs, waaronder ook Wimbledon en Portsmouth. Afgelopen seizoen eindigde Oxford United als dertiende.  Sinds 2012 speelt ook rugbyclub London Welsh zijn thuiswedstrijden in het Kassam Stadium. De London Welsh spelen op het derde niveau, nadat ze in 2013 waren gedegradeerd uit de Premiership.