XtraGrass velden in GelreDome en trainingsaccommodatie Vitesse


Vitesse laat in de zomerstop  een nieuw speelveld aanleggen in stadion GelreDome  en nieuwe trainingsvelden op de trainingsaccommodatie op Papendal in Arnhem. Hierbij is gekozen om op beide locaties het revolutionaire hybride natuurgrasveld XtraGrass™ aan te leggen. Dit natuurgrasveld is versterkt met een backing van geweven kunstgras en is ontwikkeld en wordt aangelegd door GreenFields, onderdeel van materiaaltechnologieconcern Koninklijke Ten Cate NV.

XtraGrass betekend vlakheid, stabiliteit en hoge gebruiksintensiteit

Dit nieuwste generatie hybride natuurgrasveld kenmerkt zich niet alleen door sterkte, vlakheid en stabiliteit maar komt tegelijkertijd tegemoet aan de hoge bespeelbaarheidseisen die voetballen op topniveau aan een natuurgrasveld stelt.

Nieuwe professionele sportbodem

Joost de Wit, algemeen directeur van Vitesse, vertelt over de investering in de nieuwe professionele sportbodem: “Om te presteren in topsport moeten alle faciliteiten op en top geregeld zijn. Het afgelopen seizoen liet het veld in GelreDome te vaak te wensen over. Met onze toonaangevende manier van voetballen zijn we gebaat bij een uitstekend natuurgrasveld. Dat veld wordt nu door GreenFields aangelegd. Het is weer een belangrijke stap in de richting van de continuïteit en de realistisch-ambitieuze toekomst van onze profclub.”

De Firma Agterberg draagt zorg voor de onderbouw werkzaamheden van dit project en  voor het algehele onderhoud van de Vitesse-accommodaties.