XtraGrass voor voetbalclub DIOSA

BALGOIJ – Het heeft even geduurd, maar het XtraGrass hybride veld bij DIOSA mag gebruikt worden. Zaterdag 23 mei is het veld officieel geopend. Het bijzondere trainingsved werd al in november 2014 opgeleverd, maar de club wilde het gras alle tijd geven om sterk te worden. In 1 week tijd is de XtraGrass mat aangelegd, ingevuld en ingezaaid. De cultuurtechnische werkzaamheden, met onder meer de aanpassingen aan het drainage systeem, zijn uitgevoerd door de hoofdaannemer Heijmans.

Het veld bestaat uit een kunstgrasmat, waardoor het echte gras kan groeien. Door de aanleg in de winterperiode, en het feit dat het gras dan niet groeit heeft de opening even op zich laten wachten. Het hybrideveld van Diosa stond de afgelopen maanden in de belangstelling van voetbalclubs uit zowel het binnen- als buitenland. Zo mocht een delegatie van profclub FC Twente het veld in januari van dit jaar al eens testen. Ook een Chinese zakendelegatie kwam al eens een kijkje nemen.

Dit hybride systeem heeft enkele grote voordelen, zo kan er tot wel 800 tot 1000 uur op worden getraind, vergeleken met natuurgras waarop slechts 300 uur mogelijk is een flinke stap voorwaarts. Daarnaast is de installatie vele malen eenvoudiger dan een kunstgras mat en daardoor liggen de aanleg kosten ook vele malen lager.