XtraGrass –¬†toepassingen

 

Installatie van stadionvelden

1

Het is algemeen bekend dat de groeiomstandigheden voor gras in de meeste grotere stadions niet optimaal zijn en de introductie van kunstmatig groeilicht is daarom succesvol gebleken. In combinatie met XtraGrass wordt het resultaat van kunstmatig groeilicht versterkt. Zelfs als de doelgebieden slijtage vertonen, blijven de kunstgrasvezels van het XtraGrass-systeem er groen uitzien voor zowel het publiek als de spelers.

Trainingsfaciliteiten

XtraGrass

Door de hoge slijtvastheid van het systeem is XtraGrass uitermate geschikt voor gebruik op trainingsvelden, zowel voor professioneel als recreatief gebruik. Zelfs als de natuurgrascomponent van het systeem na 250 gebruiksuren verdwenen is, garanderen de wortelstructuur en de vezelversterking een speeloppervlak dat aan de internationale normen voldoet. De natuurgras component moet tijdens de zomerstop hersteld worden om aan het begin van elk seizoen te beschikken over een 100% dicht grasveld.

Intensief gebruikte gedeelten

XtraGrass

XtraGrass is het ideale systeem voor het verstevigen van intensiever gebruikte gedeelten, zoals de doelgebieden, de gebieden waar de grensrechters lopen, middencirkels en bijvoorbeeld golf tees. De versteviging kan worden toegepast in de vorm van ingezaaid XtraGrass of XtraGrass-zoden. De gebruikte grasrassen hebben idealiter dezelfde specificaties als die in het overige deel van het veld, zodat ze niet opvallen. De beste tijd voor gedeeltelijke installatie van XtraGrass is tijdens het onderhoudsseizoen, maar als veld kan het op elk moment worden aangelegd.

Gedeeltelijke installatie in intensief gebruikte gedeelten

202c538d79

De hoge slijtvastheid van XtraGrass in combinatie met de uitstekende testresultaten voor grip en tractie van spelers maken het product geschikt voor gebruik in stadions. In het Verenigd Koninkrijk zijn de velden van het Oxford Kassam Stadium en de Coventry Ricoh Arena daarom gekozen om een stabiel en vlak veld te kunnen garanderen voor twee√ęrlei gebruik (voetbal en rugby).