Voordelen van XtraGrass

Het XtraGrass-systeem is eenvoudig te installeren op locatie. Hiervoor zijn alleen standaardapparatuur en veelal plaatselijke arbeidskrachten nodig. Het kan even snel geïnstalleerd worden als een standaardgrasmat.

Voor clubs die haast hebben, wordt XtraGrass echter ook extern gekweekt, waardoor het binnen een paar dagen na installatie speelklaar kan zijn. Dit biedt clubs die tijdens het seizoen hun grasmat geheel of gedeeltelijk moeten vervangen enorme voordelen.

Benefits

 1. Consistentie – XtraGrass biedt gedurende het hele jaar een hoge kwaliteit speeloppervlak. XtraGrass scoorde tijdens testen goed op tractie, hardheid en terugkaatsing van het speelveld.
 2. Verminderd risico  – Het risico op letsel veroorzaakt door een onregelmatig oppervlak en kale plekken is uitgesloten. Met de XtraGrass-structuur blijft het veld het hele jaar door vrij van kale plekken.
 3. Training – De spelers kunnen trainen op het veld waar de wedstrijden gespeeld worden. Bij veel clubs wordt het hoofdveld gereserveerd voor de wedstrijddagen. Dat de spelers op het hoofdveld kunnen trainen, biedt hen een groot voordeel ten opzichte van hun tegenstanders die minder bekend zijn met de afmetingen en het speeloppervlak van het veld.
 4. Weer – Zelfs in natte weersomstandigheden zullen de spelers minder snel uitglijden en vallen op XtraGrass, omdat het speeloppervlak op geen enkel moment zijn stabiliteit verliest.

 1. Installatie – XtraGrass is eenvoudig te installeren. Hiervoor zijn alleen standaardapparatuur en veelal plaatselijke arbeidskrachten nodig – de specialistische bijdrage wordt geleverd in de fabriek waar XtraGrass wordt geproduceerd.
 2. Snelheid – Als de installatie snel uitgevoerd moet worden, kunnen de voorgekweekte XtraGrass-zoden zeer snel worden gelegd. Deze zijn na een paar dagen bespeelbaar.
 3. Timing – In tegenstelling tot andere grasversterkingssystemen, waarvoor speciale dure apparatuur maanden van tevoren gereserveerd dient te worden, kan XtraGrass geïnstalleerd worden op een voor het veldpersoneel en de club geschikt moment.
 4. Onderhoud – XtraGrass maakt gebruik van een standaard wortelzonemix die voedingsstoffen en water vasthoudt. Dit in tegenstelling tot andere versterkingssystemen die een basis van zand vereisen en tevens duur en intensief onderhoud en bemesting vergen.
 5. Beluchting – Voor het beluchten van XtraGrass kan standaard onderhoudsapparatuur gebruikt worden, waardoor het oppervlak in een uitstekende conditie blijft. Bij andere grasversterkingssystemen is het veel moeilijker om goed te beluchten.
 6. Gedeelte vervanging – Als een deel van de grasmat om een bepaalde reden vervangen moet worden, is dat met XtraGrass heel makkelijk en snel te realiseren. Bij andere grasversterkingssystemen kan dit een groot probleem zijn. De beschadigde delen worden dan soms vervangen door standaard natuurgras dat veel sneller slijt dan het versterkte gebied eromheen.
 7. Vervanging – XtraGrass kan geheel of gedeeltelijk worden vervangen. Het onderdoek en de kunstgrasvezels zijn volledig recyclebaar, waardoor er geen problemen zijn met het verwijderen van afvalstoffen. Aangezien de totale diepte van XtraGrass slechts 50 mm bedraagt, hoeft er veel minder wortelzone verwijderd te worden in vergelijking met andere grasversterkingssystemen, waarbij men tot 180 mm moet verwijderen. Dat is een verschil van ongeveer 1.000 m³ op een standaardveld.
 8. Uiterlijk – Zelfs wanneer het natuurlijke gras slijt, blijft het veld er goed uitzien, zowel voor de toeschouwers als voor de televisiecamera’s, dankzij de groene kunstvezels die uit het oppervlak steken.

 1. Aanschafkosten – XtraGrass is veel goedkoper om te installeren en te onderhouden dan andere grasversterkingssystemen. Het is soms wel de helft goedkoper..
 2. Vaste kosten – Eenmaal geïnstalleerd zijn de kosten voor het onderhoud van XtraGrass niet hoger dan die voor een standaardgrasveld. Ter vergelijking: enkele andere grasversterkingssystemen vereisen een intensief bemestings- en onderhoudsplan waardoor de vaste kosten voor producten en arbeidskrachten aanzienlijk stijgen.
 3. Kosten voor apparatuur – XtraGrass vereist geen speciale onderhoudsapparatuur.
 4. End of Life kosten – Omdat XtraGrass 100% recyclebaar is, ontstaan er geen extra kosten voor afvalverwerking. Bij andere grasversterkingssystemen dienen specialisten het afval te verwijderen en te scheiden en dient 1.000 m³ wortelzone opgevuld te worden, wat hoge verwerkingskosten tot gevolg heeft.
 5. Kosten voor het trainingscentrum  – Omdat XtraGrass een intensiever gebruik van het speelveld toestaat, kunnen de afmetingen van en/of het aantal speelvelden van het trainingscentrum verminderd worden, waardoor ook de vaste onderhoudskosten lager uitvallen..
 6. Inkomstenbron – Dankzij de veerkracht van XtraGrass kan het speelveld, buiten de wedstrijddagen, voor andere evenementen gebruikt worden. Bijvoorbeeld voor voetbalwedstrijden van bedrijven, concerten of openbare bijeenkomsten. Dit levert de club extra inkomsten op.

 
Bij onderzoek en ontwikkeling richten wij ons op de toepassing van innovatieve en milieuvriendelijke productieoplossingen die aansluiten bij duurzame productontwikkeling en zijn geïnspireerd op de natuur. Als reactie op sociale veranderingen en milieueisen is het milieuvriendelijke XtraGrass ontwikkeld: een mengsel van natuurgras en kunstgras dat 100% recyclebaar is. XtraGrass heeft een gepatenteerde weeftechniek ontwikkeld. Door dit productieproces kunnen materialen uit dezelfde productfamilie (polypropyleen en polyethyleen) worden gebruikt. Alle componenten van kunstgras, zowel het onderdoek als de vezels, kunnen daardoor worden gemaakt uit hetzelfde materiaal, waardoor het kunstgras 100% recyclebaar is. De gepatenteerde weeftechniek voldoet niet alleen aan de vereiste technische normen, maar biedt bovendien veel extra voordelen in vergelijking met de conventionele methode om kunstgras te produceren. De techniek maakt een grotere dichtheid (dTex), een verbeterde tuftbevestiging (meer veerkracht) en de combinatie van verschillende soorten vezels en verschillende vezelhoogtes in één systeem mogelijk (natuurlijke uitstraling). En nog belangrijker: deze techniek zal de speeleigenschappen van onze Green Generation-producten enorm verbeteren.

De voordelen in het kort:

 1. Efficiënte productie  – de nieuwe fabriek, met een oppervlakte van 24.000 m², is ontworpen conform de strengste milieunormen. Hierdoor heeft GreenFields water- en energieverbruik, de uitstoot van kooldioxide en de afgifte van afvalstoffen en afvalwater kunnen verminderen.
 2. 100% Recyclebaar – Andere grasversterkingsproducten bestaan vaak uit meer dan een materiaal, waardoor ze erg moeilijk te scheiden en daardoor te recyclen zijn. Om dit probleem op te lossen, gebruikt XtraGrass hetzelfde materiaal voor zowel de vezels als voor het onderdoek, waardoor scheiding niet meer noodzakelijk is en deze 100% recyclebaar zijn.
 3. Maximaal gebruik van lokale arbeidskrachten – Omdat de technologie geconcentreerd wordt in de fabriek, hoeven slechts enkele gespecialiseerde installateurs op de locatie aanwezig te zijn. Voor de rest kan men gebruik maken van plaatselijke arbeidskrachten, waardoor het effect op het milieu veroorzaakt door onnodig reizen verminderd wordt.

 

XtraGrass, de ideale oplossing

Uitermate vlak speelveld

Uitermate vlak speelveld

Voldoet aan de IOG Performance Quality Standards, goedgekeurd door de FIFA 

All weather-oppervlak

All weather-oppervlak

Bestand tegen de meeste weersomstandigheden dankzij ons specifieke bodemprofielontwerp 

100% natuurlijke speelervaring

100% natuurlijke speelervaring

Omdat de synthetische filamenten alleen de natuurgrasvezels ondersteunen.

Verhoogd aantal speeluren

Verhoogd aantal speeluren

Tot wel 20 uur per week extra. Bij onderhoud conform de richtlijnen van XtraGrass 

XtraGrass

Het beste van twee werelden

De combinatie van de beste eigenschappen van zowel natuur- als kunstgras resulteert in een hogere kwaliteit speelveld waarop het hele jaar door gespeeld kan worden en is ontwikkeld voor intensief gebruik in stadions, op trainingsvelden en recreatievelden.