Vitesse neemt XtraGrass™ trainingsveld in gebruik

 

Eerder dit jaar werd op Papendal gestart  met de aanleg van een twee compleet nieuwe velden waarvan een GreenFields® MX kunstgrasveld  en een hybride systeem genaamd XtraGrass™. Eind juni werd het GreenFields® MX veld al geopend door  de eerste  training van de A-selectie van hoofdtrainer Peter Bosz op het kunstgrasveld ter voorbereiding op het seizoen 2015-2016. Afgelopen woensdag werd ook het XtraGrass™ veld in gebruik genomen door de  A-selectie van Vitesese ondanks de afwezigheid van een aantal spelers wegens interland verplichtingen.

Met het XtraGrass™ veld heeft Vitesse een perfecte trainingsaccommodatie tot haar beschikking waar zowel de jeugd spelers als de A-selectie continue kunnen werken aan sportieve ontwikkeling. Hoofdtrainer Peter Bosz over de vernieuwde trainingsaccomodatie: “Met GreenFields heeft Vitesse letterlijk “The best of both worlds”. Op Papendal en GelreDome speelt de selectie op het XtraGrass™ en de academie werkt op Papendal haar wedstrijden af op het GreenFields® MX. Door de velden kan Vitesse haar eigen unieke speelwijze nog beter beoefenen, door al onze voetballers. Jeugd en selectie. ”

Ondertussen wordt er hard gewerkt aan het XtraGrass ™veld dat op dit moment geïnstalleerd wordt in de GelreDome. Het stadionveld is exact hetzelfde als het trainingsveld op Papendal zodat hoofdtrainer Peter Bosz onder dezelfde omstandigheden zich kan voorbereiden met zijn selectie op de wedstrijden. De eerste wedstrijd op het nieuwe veld staat gepland op zondag 20 september waar De Graafschap de eerste tegenstander zal zijn.