XtraGrass voor Coventry City FC en Wasps in de Ricoh Arena

GreenFields UK gaat deze zomer een XtraGrass veld installeren in de Ricoh Arena in het Engelse Coventry. Het stadion, met plaats voor 32.600 toeschouwers, is de thuishaven van voetbalclub Coventry City FC. Sinds een half jaar speelt ook de van oorsprong Londense rugbyclub Wasps hier zijn thuiswedstrijden. Voetbal en rugby op professioneel niveau, in hetzelfde stadion, op hetzelfde veld: het kán met XtraGrass!

Het contract is al enige tijd geleden gesloten. Afgelopen december legde GreenFields UK een natuurgrasveld in de Ricoh Arena aan als tijdelijke voorziening, omdat het vorige veld onbespeelbaar was geworden. GreenFields UK klaarde die klus in twee weken, zodat de competities er geen hinder van ondervonden. Toen al werd met de clubs overeengekomen om deze zomer op XtraGrass over te stappen. Ook zorgt GreenFields de komende vijf jaar voor het onderhoud.

Upgrade multifunctioneel centrum

De komst van XtraGrass maakt deel uit van een grootscheepse upgrade van de in 2005 gebouwde, multifunctionele Ricoh Arena. Behalve een schitterend stadion omvat het complex onder meer een evenementenhal van 20.000 m2, een expositie- annex concertruimte van 6.000 m2, een casino, een hotel, twee restaurants en meer dan twintig andere horecagelegenheden.
Daarmee is de Ricoh Arena een ideale locatie voor beurzen, congressen, tentoonstellingen, concerten, indoor-sportevenementen zoals Davis Cup tennis en entertainment-programma’s zoals England’s got talent.
Het stadion zelf is ook multifunctioneel. Geregeld vinden er concerten plaats van wereldsterren. Bruce Springsteen, Bon Jovi, Take That, Oasis, noem maar op: ze stonden allemaal in de Ricoh Arena.

De combinatie van faciliteiten en activiteiten werkt. Het een versterkt het ander, zo blijkt onder meer uit de groeiende bezoekersaantallen – per jaar nu al meer dan een miljoen. Ook Coventry City FC en de Wasps spinnen garen bij de synergie.

Met de grootscheepse upgrade wil de Ricoh Arena zijn toonaangevende positie als state of the art centrum voor zakelijke, sportieve en entertainment-doeleinden verder versterken. Bij die strategie horen ook partnerships met aansprekende merken als Hilton, Jaguar, Land Rover en… GreenFields!