Over XtraGrass

XtraGrass is een vezelversterkt hybride systeem. Dit resulteert in een superieur speelveld. Het is een systeem waarbij de natuurlijke grasmat in de wordt verstevigd met kunstgrasvezels. Een perfecte combinatie tussen de bespeelbaarheid van natuurgras en de slijtvastheid van kunstgras.

Natuurgras wordt enorm zwaar belast als er veel op wordt gespeeld. Met een hybride systeem kun je het
stadion, het speelveld veel intensiever gebruiken. XtraGrass™ slaat een brug tussen natuurgras en kunstgras. Het is een innovatie die zelfs verstokte natuurgras liefhebbers overtuigt. Bij een natuurgrasveld zie je na verloop van tijd dat door het intensieve gebruik kale plekken ontstaan. Die slijtage wordt nu door het XtraGrass™ opgevangen, zowel sporttechnisch als visueel. Kale plekken behoren tot het verleden, omdat de structuur van XtraGrass de grasmat op zijn plaats houdt.

XtraGrass

De ideale oplossing!

Het gebruik van kunstgrasvezels zorgt voor stabilisatie van de toplaag, waardoor het veld minder speelschade oploopt en de vlakheid van de toplaag worden beschermd, ook in de doelgebieden.


De voordelen van XtraGrass

 • Grotere speelcapaciteit, maar nog steeds op een natuurlijke grasmat
 • Uitstekende speelmogelijkheden, zelfs met slecht weer
 • Bescherming van de ondergrondse delen van de grasplant en dus snel herstel
 • Uitstekende stabiliteit en waterdoorlatendheid
 • Uitermate vlak speelveld
 • Zelfs in de winter een visueel groen veld
 • Zelfs zonder natuurgrascomponent voldoet een XtraGrass-veld aan de FIFA 1 star-norm
 • XtraGrass-veld direct na installatie bespeelbaar
 • Onderhoud conform onderhoud van een natuurlijke grasmat, zonder noemenswaardige beperkingen
 • Een XtraGrass is 100% recyclebaar!

Wat zeggen de grasexperts?

XtraGrass is uitvoerig getest door ISA-sport in Nederland, Labosport in Frankrijk en STRI in het Verenigd Koninkrijk. De uitgebreidste testen zijn uitgevoerd door STRI, tijdens de installatie van het XtraGrass-veld in de Ricoh Arena in Coventry. Het systeem is getest en geaccrediteerd door:

 • ISA-sport in Nederland;
 • Labosport in Frankrijk;
 • en STRI in het Verenigd Koninkrijk.

XtraGrass is al geïnstalleerd in een aantal stadions in het Verenigd Koninkrijk en Europa, waaronder onlangs bij FC Copenhagen en in Princes Park, het unieke, bekroonde, milieuvriendelijke stadion in Dartford, Engeland.

XtraGrass verhoogd gebruiksintensiteit

Een groot voordeel is dat de ge­bruiksintensiteit ver­veelvoudigd wordt ten opzichte van een regulier natuur­grasveld. Een stadionveld wordt jaarlijks gemiddeld 100 tot 150 uur belast. XtraGrass tot wel 1000 uren per jaar worden belast.” Voetballers hoeven niet bang te zijn voor schaafwonden na een sliding. En de terreinknecht hoeft niet bang te zijn dat hij het gras te kort maait en zo ook het dieper gelegen kunstgras afknipt. „De voetballers komen niet in contact met het kunstgras, dat enkele milimieters boven de zandlaag uitkomt.

Het gepatenteerde concept

De vezelversterking is bevestigd op een gedeeltelijk biologisch afbreekbaar onderdoek, waardoor een weefsel ontstaat met openingen waar de plantenwortels doorheen kunnen groeien en dat vocht en voedingsstoffen doorlaat. Dankzij deze open structuur en de stevige monofilamentvezels van het weefsel kan XtraGrass op de gebruikelijke wijze worden onderhouden, inclusief vertidrainen.

Om te zorgen dat de tuft tijdens onderhoud van het veld vast blijft zitten, beschikt XtraGrass™ over een hotmeltcoating die zorgt voor een sterke en duurzame tuftbinding. Het hotmeltsysteem is een milieuvriendelijk systeem dat 100% recyclebaar is. Het bevat een natuurlijke invulling (zand), organische materialen en biologisch afbreekbaar garen.

Ervaring

Het personeel van GreenFields en XtraGrass beschikt over jarenlange ervaring op het gebied van het ontwerpen en aanleggen van sportvelden overal ter wereld. Onze lokale vertegenwoordigers en technische kennis garanderen een maatoplossing voor elk project. Onze experts worden door sportbonden alom erkend als experts op hun vakgebied en daarom hebben enkele van de grootste sportbonden ons in de arm genomen om hen te adviseren.

XtraGrass biedt professionele ondersteuning

Xtragrass biedt een geselecteerd netwerk van partners overal ter wereld. Deze partners weten hoe ze kant-en-klare oplossingen kunnen leveren die zijn afgestemd op uw specifieke behoeften. Onze persoonlijke benadering maakt dat we de beste kwaliteit kunnen leveren gebaseerd op strenge normen en aangepast aan lokale omstandigheden, gevolgd door een professionele aftersalesdienstverlening.

GreenFields combineert dit met een gespecialiseerde onderhoudsdienst om u te kunnen ondersteunen met een ‘one stop shop’-aanpak.